tisdag 24 november 2015

Gina Dirawi julvärd stöd och antisemitism i Sverige

Gina Dirawi bör inte vara julvärd eller med i SVT/Public Service


Snälla läs igenom hela detta inlägg om ni anser att Gina Dirawi skall få vara julvärd på SVT.
Först så vill jag bara gratta Gina Dirawi till sitt nya jobb som julvärd. Detta unnar jag gärna Gina, hon är en rolig och stark profil och jag ser gärna att fler kvinnor kan bli programledare på i tv och att kvinnor oavsett bakgrund skall få fler och bättre jobb. Det önskar jag att alla i Sverige kan få. Jag är nämligen en stark feminist.

Gina Dirawi skall inte ha något med SVT att göra

Detta inlägg är kritisk till de åsikter som framförts av Gina Dirawi för några år sedan, men även till de som tar så lätt på Ginas tidigare inlägg och accepterar ursäkten. Exempel på detta är Jan Andersson som undrar vad som egentligen är problemt med att SVT anlitar en som....

GP - Kultur & Nöje

Jan Andersson: Vad är egentligen problemet?

- Läs mer på : http://www.gp.se/kulturnoje/1.2905350-jan-andersson-vad-ar-egentligen-problemet-#sthash.FeQm4GmM.dpuf
Hej ,

I bland räcker det inte att ta avstånd eller be om ursäkt när man gjort fel. Jag hade kunnat förlåta, men jag skulle aldrig glömma. Men i stället för att diskutera. Jag vill här i all enkelhet tydliggöra hur detta kan får mig att känna: diskriminerad, censurerad, förbisedd och frustrerad. Vilket en stor del av Svenska folket känner sig och då menar jag Svenskarna som anammar sig en svensk livsstil.

Gina Dirawi är 24 år.

Hon är 24 år och jätte duktig. Hon är lite mer ljusbrun i hyn, men vacker, ambitiös, driven och väldigt duktig.

Gina Dirawi är Israelkritisk

Enligt World Values Surveys återkommande undersökningar är Sverige ett av världens mest sekulariserade länder. Det var väl därför ingen av er pressade julvärden André Pops på hans gudssyn, undrade över julvärden Lasse Kronérs relation till Jesus eller såg några problem med Sarah Dawn Finers judiska bakgrund när hon var julvärd? Religion är helt enkelt inte viktigt för oss.

Gina Dirawi är social och sympatisk.

I sin blogg har hon hävdat att "Israel tar efter Hitler".
– Antisemitismen har en särart gentemot andra former av rasism eftersom den fungerar som en gummimask, en fiendemask som man kan trä över allt och som kan användas inom alla slags ideologer, sa Per Svensson, kolumnist vid Sydsvenska dagbladet, vid ett avslutande panelsamtal.

Gina Dirawi är muslim.

Den som bekänner sig till islam kallas muslim. Muslimer tror att Gud (arabiska: الله, Allāh) uppenbarade Koranen för Muhammed, den siste profeten, och ser Koranen och sunna, vilket är en redogörelse för hur Muhammed levde och vad han yttrade, som de grundläggande källorna för islam. Islam omfattar många religiösa sedvänjor. Anhängarna måste i allmänhet följa islams fem pelare, fem plikter som förenar muslimer i en gemenskap. Vid sidan av detta har det utvecklats traditionella stadgar och rättsregler, islamiska lagarna (sharia) som praktiskt taget berör alla sociala aspekter av det muslimska livet. Muslim är med andra ord den som aktivt och medvetet har antagit islam som sin religion , därför att han eller hon funnit dess budskap vara överensstämmande med sanningen och verkligheten, och därmed också med människans ursprungliga och innersta natur.
Läs mer om Islam på Wiki

Jag får nog ställa mig lite frågandes till om Gina Dirawi verkligen är muslim eller om det kanske är så att hon egentligen bör läggas in i facket grymt bra mellan-östern kvinna. Men vem är jag att säga vem som är vad eller vad som är vad? "You Don't Define Islam, Allah Does".

Inga religösa eller

SVT värnar om sin och den enskilda medarbetarens trovärdighet och publicistiska integritet. Företaget arbetar efter riktlinjer som tydligt anger vad som gäller för SVT:s programledare, programpresentatörer, producenter, reportrar och andra medarbetare som är, eller av publiken kan upplevas som, företrädare för SVT.
  • Medarbetare som företräder SVT, eller kan uppfattas som företrädare för SVT, kan inte utnyttja sin ställning i syfte att främja politiska partier eller andra som agerar i kontroversiella samhällsfrågor.
  •  Medarbetare som företräder SVT som programledare och motsvarande och som, sedan punkt 1 ovan beaktats, utnyttjar sin rätt att offentligt framföra sin mening i sådana sociala, ekonomiska, politiska och kulturella frågor som normalt sett kräver en opartisk hållning från SVT:s sida ska avhålla sig från att behandla dessa frågor i programverksamheten.

Louise Andersson Bodin vs Gina Dirawi


Rasisten möter antisemiten.
Problemet blir här att majoriteten av svenskarna (invandrare?) inte kan relatera till denna typ av diskriminering. Säkert för att dom själva inte har upplevt den, eller för att dom faktiskt inte vet att den existerar. Det blir därför svårt att relatera till problemet. Och just detta faktum, att en grupp personer inte kan relatera till vad som drabbar andra, är djupt problematiskt. Många av oss känner igen känslan att tillskrivas icke väsentliga attribut som ”arg” eller ”känslig” när man lyfter fram sina upplevelser kring rasism och diskriminering. En reaktion som självfallet spär på känslan av att inte tas på allvar. - Adam Tensta skrev detta i en artikel som publicerades i aftonbladet
Normaliserandet av rasism har ju sedan länge fått bästa sändningstid. Men jag vill ta tillfället i akt och meddela TV4-gruppen och högsta ansvariga att denna ”incident” inte är glömd. Vi ser er! Vi är fortfarande många som vars rättigheter blir förbisedda var och varannan dag, inte bara av er men också utav andra aktörer som polisen, bostadsrättsföreningar, stadsdelsförvaltningar, för att nämna några.

SVT VI SER ER!

Normaliserandet av rasism har ju sedan länge fått bästa sändningstid. Men jag vill ta tillfället i akt och meddela TV4-gruppen och högsta ansvariga att denna ”incident” inte är glömd. Vi ser er! Du som läser detta, måste lära dig att acceptera att andra personer inte har samma upplevelser eller förutsättningar som du, speciellt dom personer som tillhör minoriteter runt om i Sverige. Varför ges Gina Dirawi det stöd Louise Andersson Bodin aldrig fick?
Varför är en ursäkt värd mer än en annan?

Varför skall inte Gina Dirawi få vara julvärd eller medverka i SVT

Visste inte riktigt om jag skulle döpa blogg-inlägget till "Stöd och antisemitism i Sverige", "Varför Gina Dirawi inte skall få vara julvärd eller medverka i SVT" eller till "Gina Dirawi bör inte vara julvärd eller med i SVT/Public Service".
Tack och hej. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar