måndag 2 november 2015

Malmö ockupation av romer

Ockupation i Malmö - Skärpning Sverige

Gina, en av de boende i lägret, vet inte vart hon ska ta vägen nu. – Hundar har ett bra liv här i Sverige, med hus, värme och mat. Varför har inte romerna det? Kommunen måste fråga sig själv, varför det är så, säger hon till TT.
Varför jämför hon sig med en hund?
Sverige måste ha nolltolerans mot tiggare som slår läger på privat eller offentlig mark. Det säger regeringens samordnare för utsatta EU-medborgare Martin Valfridsson som uppmanar polisen att ta ett kliv fram.
– De får lyfta ut oss. Om vi inte får vara kvar här så blir vi tvungna att sova på gatan, säger 22-årige Daniel från Rumänien, som bott i ett skjul i nästan två år.
– Man kan inte särbehandla en grupp i samhället. Vi har ingen nationell tak-över-huvudet-garanti. Vi avhyser i storstäderna till och med barnfamiljer som inte kunnat betala sin hyra utan ersättning.
Ägaren till marken polisanmälde EU-migranterna för olaga intrång i våras. Den utredningen är inte avslutad ännu. Polisen hänvisar till stor arbetsbörda, bland annat efter granatattackerna i Malmö. Enligt polisen dröjde fastighetsägaren med att göra anmälan några månader efter det att intrånget gjorts. Detta komplicerar ärendet, eftersom bosättarna har fått besittningsrätt till marken. Liknande utredningar har gjorts på andra håll. Även då har besittningsrätt blivit aktuell efter en tid.
Att polisen inte hjälpt markägaren kommer att kosta markägaren (en helt vanliga människa) flera hundratusen kronor. Säkert kommer detta att kosta han över en miljon kronor på grund av att dessa "eu-migranter" tycker sig ha rätten att ockupera någon annansrätt bara för att de är så kallade "eu-migranter". Det är bara för polisen att göra sitt jobb. Handgripligen avlägsna alla som inte är behöriga och om nödvändigt omhänderta dom mest störiga som förhindrar deras myndighetsutövande. Det var väl på tiden .Synd inte mupparna som försvarat det här inte vill betala städningen av platsen Dom som stödjer migranterna kan ju anmäla sig till att städa lägret. k till deras hemländer o protestera istället för att stå här i Sverige .Svensk lag gäller alla inom Sverige, hur skulle det se ut om alla fick göra som dom vill Sverige hade sätt ut som ett sopbergVilken rättighet omfattar det att man ska på olagligt sätt få bosätta sig på andra människors egendom?Varför får inte romer hjälp i sitt hemland? Romer är ej flyktingar och har ju inte rätt till asyl.

Besättningsrätt? Ockupation av mark i Sverige

Det finns inget uttalat lagkrav att EU-migranter behöver identifieras för att kunna avhysas, oavsett vilken typ av mark de ockuperat (allmän/privat mark). Om identifiering av EU-migranter görs så är det alltid polisens ansvar att utföra denna identifiering (aldrig markägarens). EU-migranter kan inte få besittningsrätt till det område de olovligen ockuperat i Sverige. Polis och professor har alltså fel! http://hotpot.se/politik/bilder-fran-eu-migranternas-lager-i-malmo-forr-och-nu/ http://hotpot.se/politik/polisen-romer-far-besittingsratt-till-det-omrade-de-ockuperar-illegalt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar