söndag 15 november 2015

Islam i Europa

Här är en video om Islam i Europa


Är du orolig eller rädd? Se denna dokumentär om Europas muslimska huvudstad.

Islam fick sitt första fotfäste i Kontinentaleuropa i 711 med Umayyad erövring av Hispania. De avancerade i Frankrike men i 732, besegrades av frankerna vid slaget vid Tours. Under århundradena umayyaderna gradvis drivs söder och 1492 den moriska emiratet Granada kapitulerade till Ferdinand V och Isabella. Muslimska civilpersoner utvisades från Spanien och 1614 ingen kvar i Spanien.
I slutet av 20 och början av 21-talen betydande antal icke-infödda muslimer invandrat till Västeuropa. År 2010 var uppskattningsvis 44 miljoner muslimer som lever i Europa, inklusive en uppskattad 19 miljoner i EU.

Muslimer i Europa

En Pew studie som publicerades år 2015 beräknas att muslimer år 2050 kommer att utgöra 10,2% av EU: s befolkning
Israel 18%, Schweiz 6%, Tyskland 7%, Frankrike 8%, Sverige 5%, Storbrittanien 5%, Usa 2%,
Datan ovan är från 2010. Mycket har hänt sedan dess? Det verkar som om det inte finns några bra data men representationen är inte användarvänliga och jag kan inte förstå det mycket väl. synd att denna bör analyseras och presenteras på ett bättre sätt, med hjälp av färskare uppgifter.

Nätet: Problem med Muslimers integration/invasion i Europa

Eftersom islam är hjärtat av kulturen av människor tidigare koloniserade avslog européer kritik av islam, säger att det skulle smälta smidigt till ett mångkulturellt Europa. De krävde inte assimilering av de muslimer som kom att leva i Europa. Mycket av tiden, är muslimer inte assimileras - och visar ofta tecken på att inte vilja assimilera.
EU: s befolkning har fortfarande rätt att rösta, men berövas det mesta av sin makt: alla viktiga politiska beslut i Europa sker bakom stängda dörrar av teknokrater och professionella politiker i Bryssel eller Strasbourg.
Den plötsliga ankomsten av hundratusentals fler muslimer troligtvis uppmanas EU att tro att mardrömmen kommer att bli värre; de ser, maktlöst, att deras ledare tala och agera som om de inte har någon kännedom om vad som händer.
Illegala muslimska invandrare kommer att leva på socialbidrag till dess konkurs välfärdsstater.

Islamister i Storbrittanien


Mest muslimska män som flyr till europa

The flow of illegal migrants does not stop. They land on the Greek islands along the Turkish coast. They still try to get into Hungary, despite a razor wire fence and mobilized army. Their destination is Germany or Scandinavia, sometimes France or the UK. Some of them still arrive from Libya. Since the beginning of January, more than 620,000 have arrived by sea alone. There will undoubtedly be many more: a leaked secret document estimates that by the end of December, there might be 1.5 million. Läs mer Whenever people flee to survive, the men come with whole families: women, children, elders. Here, instead, more than 75% of those who arrive are men under 50; few are women, children or elders.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar