måndag 2 november 2015

Vart är Sverige på väg?

Anarki, flyktingar och klimatförändringar

Jag har diskuterat mycket med min pappa om vart Sverige är på väg. Vad har vi då kommit fram till? Är det en överhängande risk att det kommer att råda total-anarki i Sverige och kommer Aftonbladets (media) kolumnister och Svenska partier förändra Sverige och världen så som vi har känt den?
Vad händer om vi helt plötsligt tillåter vem som helst, att ockupera vilken mark som helst och vi sedan måste betala staten för att få den hjälp som vi är berättigade till för att avhysa problemet? (Romer ockuperar mark i Malmö - skickar fakura till fastighet/markägaren för avhysning).

Vi kommer att sluta betala skatt

De flesta som bor i Sverige har en tillit till att de pengar vi betalar i skatt används till att bygga det gemensamma samhället. Genom skatten kan staten ge alla samma chans till utbildning och ett bra liv i Sverige. En stor del av Sveriges välfärdssystem betalas av skatter. Det är skatter som bekostar till exempel sjukvård, barnomsorg, socialtjänst och äldreomsorg. Men också vägar, kollektivtrafik, flyktingmottagning och det gemensamma miljöarbetet bekostas av skatter.

När vi som betalar och har betalat skatt i Sverige slutar att lita på Staten och vi slutar att få den hjälp av polisen och sjukvården som vi får så kommer vi att sluta betala skatt. När vi gör detta så kommer det att påverka så mycket mer, i ett första steg så kommer skatterna att höjas och de som slutat betala skatt i protest kommer att dömas till hårda straff. Nationalstaten kommer dock inte att segra och när vi slutar betala skatt till staten så är det inte långt i från att ett anarkistiskt samhälle påbörjas.

Anarki i Sverige

Det har redan börjat och det är Aftonbladets koluminster som snabbar på tempot till ett Sverige utan gränser där det får råda total anarki. Vi öppnar och släpper in personer i vårt samhälle som motsäger sig att betala skatt. De kommer oftast från andra länder men i ett mångkulturellt samhälle så påverkar kulturer varandra och vi kommer att se att fler kommer att sluta betala skatt. Flyktingfrågan tre tydliga krav som de har tryckt på litteratur, publiceras på bloggar och riktar sig till Sverige:
1) avskaffa lagar som förbjuder fri rörlighet inom landet, 2) stänga landets nätverk av flyktingläger, som har hållit en del människor i isolerade och omänskliga förhållanden i årtionden 3) stoppa alla utvisningar av asylsökande.
Till Sverige skall vem som helst få komma och när du väl kommer hit så är det inte ditt ansvar att komma in i samhället utan här skall samhället anpassa sig till dig.

Ockupation av Svenskmark

I framtiden så kommer vi inte heller att behöva köpa mark för att bygga våra hus, för det finns ju så mycket skog i Sverige och här har vi ju möjlighet att bygga de hus och byggnader som vi själva önskar. Vi behöver inte som övriga befolkning anpassa oss till regler och lagar. För i Sverige finns det ju så mycket oändligt med fält och skogar som vem som helst kan ockupera
– Jag flyger ofta över den svenska landsbygden. Det finns oändliga fält och skogar. Den som hävdar att landet är fullt måste visa var det är fullt. "Reinfeldt"

Motståndet av en grupp flyktingar mot vräkningen av ett ockuperat skolbyggnad i Berlin är ett exempel på invandrar kamp över hela Europa.
För åtta dagar, har en liten grupp av omkring fyrtio flyktingar från olika men mestadels afrikanska länder har ockuperar taket på en ledig skolbyggnad i stadsdelen Kreuzberg i Berlin. Den tidigare Gerhart Hauptmann skolan på Ohlauer Strasse hade varit hem för mer än två hundra personer sedan oktober 2012, sedan en rikstäckande våg av flykting protester kulminerade i en 6-100 kilometer lång protestmarsch från den bayerska staden Würzburg till mitten av landets huvudstad, Berlin. Flyktingarna först ställa in lägret på central Oranienplatz, och flyttade senare till ockupera tomma skolbyggnaden där de höll upp, väntar den långsamma behandlingen av asylansökningar.
Det finns tomma byggnader och hus. Det finns fastigheter och mark som vi kan ta över.

Privat poliskår och säkerhetsföretag


–Antalet ordningsvakter i Skåne har nästan tredubblats på 25 år och tar över allt fler av polisens uppgifter. – Folk är i allmänhet inte medvetna om att vi har ett delvis privatiserat våldsmonopol, säger före detta rikspolischefen Björn Eriksson.

I dag har säkerhetsföretagen fler anställda än vad det finns poliser. I Skåne har antalet förordnade ordningsvakter nästan tredubblats på 25 år.
– Vad vi ser är en stegvis privatisering av ordning och säkerhet. Visst, polisen har i slutändan ansvaret, men åk till en flygplats eller ett köpcenter så märker du själv vem som bestämmer. Den här utvecklingen har skett så långsamt att ingen politiker har behövt ta ansvar, säger Bo Wennström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar