tisdag 24 november 2015

Israel är inte jude och muslimen är inte muslim

En icke troende muslim är inte muslim

Agnostiker: I den populära bemärkelse, är någon som varken tror eller inte tror på Guds existens, medan en teist tror att Gud existerar, en ateist inte tror på Gud agnostiker. "Agnosticism är en doktrin eller uppsättning lärosatser  i stället än religionen som sådan.

Vad är Gud för en Agnostiker?

Let us call this unknown something: God. It is nothing more than a name we assign to it. The idea of demonstrating that this unknown something (God) exists, could scarcely suggest itself to Reason. For if God does not exist it would of course be impossible to prove it; and if he does exist it would be folly to attempt it. For at the very outset, in beginning my proof, I would have presupposed it, not as doubtful but as certain (a presupposition is never doubtful, for the very reason that it is a presupposition), since otherwise I would not begin, readily understanding that the whole would be impossible if he did not exist. But if when I speak of proving God's existence I mean that I propose to prove that the Unknown, which exists, is God, then I express myself unfortunately. For in that case I do not prove anything, least of all an existence, but merely develop the content of a conception.

Vad är en muslim?

Den som bekänner sig till islam kallas muslim. Muslimer tror att Gud (arabiska: الله, Allāh) uppenbarade Koranen för Muhammed, den siste profeten, och ser Koranen och sunna, vilket är en redogörelse för hur Muhammed levde och vad han yttrade, som de grundläggande källorna för islam. Islam omfattar många religiösa sedvänjor. Anhängarna måste i allmänhet följa islams fem pelare, fem plikter som förenar muslimer i en gemenskap.

Vid sidan av detta har det utvecklats traditionella stadgar och rättsregler, islamiska lagarna (sharia) som praktiskt taget berör alla sociala aspekter av det muslimska livet. Muslim är med andra ord den som aktivt och medvetet har antagit islam som sin religion , därför att han eller hon funnit dess budskap vara överensstämmande med sanningen och verkligheten, och därmed också med människans ursprungliga och innersta natur.
Läs mer om Islam på Wiki

Majoriteten av de som kallar sig för muslimer är inte muslimer. De går inte till mosken eller följer sin religion. De är så kallade ateister, men har svårt att så som många kristna kalla sig för "icke troende".

Man har även en stark identitet med de muslimer, men man är inte en troende muslim. alltså om man inte är en troende muslim så är man inte muslim.
Hoppas att ingen tog illa upp. Men för att vara muslim så måste man vara muslim.


En icke troende kristen är inte kristen

Samma tankesätt gäller kristna. Om du inte lever som Jesus lär, går i kyrkan eller på annat sätt är aktivt kristen så är du inte kristen. Spelar ingen roll om du är döpt eller inte.

En icke troende jude är inte jude

Om du inte på någotvis är judisk kan du inte vara jude

En icke troende buddhist är inte buddhist

Lev som en buddhist anamma religionen och tro som en buddhist så är du en buddhist.

Kan icke religösa, muslimer, judar, buddhister fira jul?

Vi har alla våra anledningar till varför vi firar jul. Vi agnostiker kan exempelvis fira de europeiska hedniska vinter solfestivaler i Solstice (återfödelse av solen / retur, om ljus). Här har en smart marknadsförare fått anpassa kristendomen och snirklat in en högtid tillsammans med en annan. Så som man gjorde med påsken (våren: Equinox).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar