onsdag 30 september 2015

Fördelar med att hjälpa flyktingar på plats

Hjälp flyktingarna på plats

Nu skall jag ut på djupt vatten igen. Dagens argument från en av mina närmsta vänner är att vi måste öppna gränserna och släppa in och hjälpa flyktingar att ta sig till Sverige. Jag själv försöker att argumentera för att vi måste hjälpa på plats och i närområdet till där i från flyktingarna kommer i från. (Självklart tycker jag att vi skall hjälpa de som redan står och knackar på vår dörr)

Varför vi skall hjälpa flyktingar på plats

Utsatta personer/flyktingar får hjälp direkt

De som drabbas av krig och förstörelse från sina regeringar och folk i sina länder behöver akuthjälp. De behöver hjälp på plats. Detta gör vi på bästa sätt genom att stödja grannländer för dessa flyktingar, men även genom att stödja lokala organisationer.

Stöd den lokala ekonomin

Om man väljer att skicka varor, mat, kläder och hjälp från Sverige till exempelvis Syrien eller Syriens gränser så kommer det att skapa stora logistiska problem. Därför bör man hjälpa organisationer som är på plats genom donationer. Om man inte känner för att hjälpa den stora massan så kan stödja individer. Det finns alltid någon som känner någon som känner någon som befinner sig i ett utsatt läge. Se till att stödja den lokala ekonomin så kommer fattiga länder i närområden få en starkare ekonomi. Kommentera gärna och lämna fler fördelar/nackdelar med att hjälpa flyktingar på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar