tisdag 29 september 2015

Japanska skolflickor till salu

sexuellt utnyttjande av unga Japanska skolflickor

Nedan följer en dokumentär om sexuellt utnyttjande av sexuellt utnyttjande av Japanska skolflickor. En av de Första tjejen som blir intervjuad i denna dokumentär svarar på "vad är din arbetsbeskrivning?" En butik där man kan prata med skolflickor.

Japanska skolflickor

Ibland är kjolarna på de Japanska skolflickorna så korta att underkläderna är mer än väl synlig när de sitter ner eller åker på sin cykel eller moped.Uniform kjol för skolan är även ett sätt att uttrycka sig på, ett sätt att uttrycka sin personlighet samtidigt som det görs för att bör bära någon typ av "skoluniform" och i vissa fall så är den korta kjolen även en form av uppror. Många studenter i Japan bär sina skoluniformer i sex år (högstadiet och gymnasiet) så det kan bli ganska tråkigt. Barn som går på privataskolor kan ha även ha burit skoluniformer i grundskolan och vissa börjar med kjol/skoluniform redan på dagis.

Kortkjol som skoluniform

Sanningen är att de flesta japanska flickor inte bära super korta kjolar i skolan. Vissa gör bära kortversion av kjolar utanför skolan och media fokuserar en hel del uppmärksamhet på dem - som är svaret på din fråga. Flickorna gillar den uppmärksamhet de får från bär korta kjolar. Dräkterna kallas oftast för Gakuran (学ラン?) eller Tsume-eri (詰襟?)

Lösningar på prostitution enligt tjejerna i dokumentären ovan

Tjejerna i dokumentären beskriver lösningen på frågan ganska enkelt, ta bort de som efterfrågar så kommer problemet att lösas.
Eller ja, de säger att "Problemet kommer inte att lösas om inte de vuxna som köper och säljer försvinner". Jag tror inte att lösningen är att "döda/ta bort" alla vuxna som är intresserade av unga tjejer - utan lösningen ligger i att ersätta den upplevelse/lust som sexköparna har med något annat. Vad kan då fungera som ett substitut för prostitution? Jo exempelvis sexrobotar. Men en bättre, mer långvarig, lösning på ett hemskt problem kanske kan vara att se till så att de som vill sälja sex får tillräckligt med skydd och utbildning. Att de får en trygghet och substitut så att de inte hamnar i denna sits. Men vi vet alla att det även finns de tjejer/män som vill jobba som prostituerade. Dessa personer bör ju få utöva sitt yrke, vi får inte glömma att prostitution är ett av världens äldsta yrken, på ett professionellt sätt. Att det skapas lagar och regler som skyddar de som är i denna utsatta miljö.

skolflickor japan
Bild från dokumentär från @VICE News

prositution japan
Lösning på prostitution: bild credit @Vice News

dokumentär prostitution
Vems fel är det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar