onsdag 30 september 2015

tjäna pengar på flyktingar

Att tjäna pengar på flyktingar och ensamkommande barn

Den mest lukrativa affärsmodellen som Svenska staten har skapat är att hjälpa flyktingar och ensamkommande barn att få boende. Tyvärr så verkar det saknas någon form av tro, hopp och kärlek bakom de giriga organisationer som väljer att satsa på flyktingindustrin.

Flyktingindustrin en lukrativ affärsmodell

Senaste nytt om flyktingbostäder är en artikel skriven i Svenska Dagbladet. Här berätta skribenterna Frida Sundkvist och Carolina Neurath. Här berättar det om hur Wallenbergägda Aleris tar i betalt 60 000 kronor per månad för en enkel lägenhet och för att inhysa en flykting. Rimlig? Vad många inte förstår är att den kostnad som denna flykting har på Sverige och Svenska kommuner är helt sjukt.

Kommunerna är så desperata att boende så att aktörer inom flyktingindustrin mer eller mindre kan tjäna hur stora pengar som helst. Vad är det som kan kosta 60'000 kronor om en hyra på en lägenhet i samma område snittar 5000 kronor? Självklart så kostar det att ha personal som skall hjälpa till vid behov, men det är väl inte handikappade personer som vi inhyser i dessa rum? Självklart, det kan låta lite ont att säga "de får klara sig själv", men det är faktiskt så att det vore mer kostnadseffektivt om de fick klara sig själva och att vi istället la dessa extrema summer på frivilligorganisationer som kan hjälpa till att integrera flyktingar i samhället.

Flyktingindustrin är en sjuk marknad där stora aktörer (karteller) tar överpriser (aka. ockerpriser) för att hyra ut en bostad. De så kallade utslussningslägenheterna är bara riktigt idiotiskt.

Hur man kan tjäna pengar på flyktingar

  • Hyra ut bostad till flyktingar
  • Sälja vatten och mat dyrt
  • Köra flyktingar inom ett landsgränser till hutlösa priser
  • Be om pengar av andra men vara tillräckligt ineffektiv så att hälften eller mer har försvunnit innan du ger det till en flykting


Kostnad per flykting: 

En normal person klarar sig på hundrar kronor per dag till mat
En bostad kostar cirka 5000 kronor i månaden

Övrigt: En flykting har varit med om något hemskt, men bara för att man skall hjälpa någon som har varit med om något hemskt så betyder inte det att det är rätt att kostnaderna skenar iväg så som de har gjort.

Vad kan man göra om man vill hjälpa en flykting:
Vill man hjälpa en flykting/flyktingfamilj så kan man låta de bo hemma hos en själv.

Läs artikeln i SVD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar