torsdag 1 oktober 2015

Hela sverige skramlar insamlingsgala

Hela Sverige Skramlar - en lyckad insamlingsgala

Hela Sverige Skramlar var en insamlingsgala i Globen som lyckades få in hela 40 miljoner kronor som kommer att räcka till kostnaden för en flaska, jätte billigt vatten, till varje asylflykting i Sverige - ja inte ens det. Men om vi hjälper de på plats så kommer vi att ha en modell som är mer ekonomiskt hållbar.
statistik invandring

Därför skall vi hjälpa på plats

Om vi hjälper flyktingar på plats, eller i närområdet så kommer vi inte bara att hjälpa dem - men vi kommer även att ha en kostnadsmodell som är hållbar.
I UNHCR:s flyktingläger i Mellanöstern, där pengarna ska användas, räcker 40 miljoner kronor dock mycket längre. Enligt professor Hans Rosling, som deltog under Hela Sverige Skramlar så räcker 25 kronor om dagen för att erbjuda en skälig levnadsstandard till en flykting i UNHCR:s läger.

Därför skall vi hjälpa de som knackar på vår dörr

Självklart så skall vi hjälpa de asylsökande som redan är här, eller de som står och knackar på vår dörr. Att inte göra detta vore helt sjukt. Men att släppa in dem i mitt hus och låta de bo kvar i min lägenhet resten av deras liv är inte hållbart, då hade jag vart tvungen att sluta snusa, åka buss till jobbet, spara till en bil - ja ni förstår poängen. Svenska staten måste hushålla med sina pengar och skapa en budget och politik som inte belastar Sverige i längden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar