måndag 19 oktober 2015

John D. Rockefeller - rikast i världen

John D. Rockefeller - En av de rikaste i världen

Det finns så många olika människor i den här världen. Var och en har sitt eget liv, sina egna teorier och deras sätt att göra saker. Och det finns människor som på olika sätt har skapat sig själva en extremt stor rikedom. Därför kommer jag även nu att börja göra artiklar om några av de rikaste i världen, nu och då.
Så vill du veta mer om de rikaste människorna i världen så är det bara att följa taggen "Rikast i världen". Jag tror att du kommer att bli förvånad över vad några av dessa människor gör och hur de skapade sin rikedom. Vi börjar dessa artiklar med att kolla på den förmögne och evigt kände John D. Rockefeller John D. Rockefeller har en förmögenhet på $ 336.000.000.000! Det är galet! Han var den som grundade olja för världen. Största miljöboven eller ett geni!?

Vem är John D Rockefeller?

John D Rockefeller föddes 8 juli 1839 i Richford, NY, USA av föräldrarna Eliza Davison, William Rockefeller Sr.. Han levde fram till den 23 maj 1937, Ormond Beach, Florida och lyckades skapa en förmögenhet på 336.000.000.000 dollars. Alltså extremt mycket pengar! De som skulle få dela på hans förmögenhet var många, men hans fem barn skulle få ta del av en stor del av kakan... John var gift med Laura Spelman Rockefeller. Han grundade företagen: Standard Oil, Rockefeller University, University of Chicago, Amoco förkortning för The American Oil Company.

John D. Rockefeller och Standard Oil

Stor del av hans stora förmögenhet kommer från företaget Standard Oil, ett företag som hade en ganska stark monopolställning när det gällde kontrollen av olja i USA. Standard Oils affärsmetoder kritiserades bland annat på grund av sin monopolställning mycket hårt. Tillväxten ökade ytterligare år 1882 till följd av omstruktureringen som innebar att separata bolag organiserades i varje delstat, detta blev därför USA:s första stora kartell. 1898 inledde president William McKinley en hård kampanj för att få bort de nu vanliga kartellerna i USA, något som försämrade Standard Oils läge.

Läs mer om rika personer, tjäna pengar eller att bli rik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar