torsdag 1 oktober 2015

Inga nya bostäder till svenskarna

Finns ingen lösning på bostadsbristen

Svenska ungdomar blir utan bostäder då politiker istället satsar stenhårt på bostäder till flyktingar och det de kallar för framtidens arbetskraft. Enligt ett internt tjänsteutlåtande föreslås att kommunen ska köpa upp till 1 000 bostadsrätter för asylsökande. Detta i kombination med att man ska köpa- eller bygga nya hyresrätter, samt ta befintliga hyresrätter hos Förvaltnings AB Framtiden i anspråk.
"Ett flertal flyktingar vägrar att kliva ut ur bussen på grund av att de tycker att bostäderna inte håller måttet. Frihetslandet Sveriges bostäder duger inte. Politikerna skäms och skall nu bygga lyxlägenheter till flyktingar och invandrare." - Anonym

Hur många bostäder behövs i Sverige

Beroende på hur många personer som beviljas uppehållstillstånd i sverige under 2015 oxh 2016 så kommer vi att behöva cirka 40'000 bostäder per år. För att klara av bostäder som behövs för att Svenskarna själva skall få tak över huvudet är några 20 000 utöver detta. Bostadsbehovet för flyktingar är väldigt högt, aldrig tidigare har vi haft så många asylsökande till Sverige. Detta är ju jätte kul, tänk att alla vill komma till detta demokratiska land som har byggts upp i flera hundra år. Vad som är hemskt är hur Staten satsar alla pengar på att lösa detta kortsiktigt, samtidigt som de enda som kommer att tjäna extema mängder pengar på befolkningsökningen är stora byggföretag och fastighetsmoguler så som Wallenstam, Poseidon och övriga. Detta är ju bra, för det innebär ju att de kommer att ha pengar över till att anställa - eller att ta ut i utdelning.
Det sjukaste i att kommunpolitiker satsar på asylsökande i stället för sitt eget folk är att politikerna fortsätter att gå runt som pojken i guldbyxorna. Initialt så skall det köpas 50 bostadsrätter för en miljard svenska kronor. Detta innebär att snitt priset per lägenhet som de köper i Göteborg kommer att ligga på 2 miljoner kronor per bostadsrätt. Om vi går in på Hemnet och kollar så kan vi se att vi kan hitta ett flertal bostadsrättslägenheter som kostar under en miljon kronor styck. Men jag förstår politikerna, självklart skall de asylsökande få bättre boende än vad många svenska medborgare redan har.

Vem löser bostadsbristen i Sverige?

Vems uppgift är det att lösa bostadsbristen och varför skall vi lägga ner så mycket mer pengar än nödvändigt på bostad till asylsökande? Svenska politiker och de stora byggbolagen har i lång tid varit i maskopi för att hålla seriösa och oseriösa konkurrenter till de stora byggbolagen borta. Detta tillsammans med bygglov som inte godkänns och nya regler som försvårar för nya företag att etablera sig på marknaden. Nu så skall vi då även öppna våra gränser utan att ha löst bostäder till oss själva. I ett redan mycket ansträngt läge så skall vi alltså öka befolkningsmängden utan att tänka på eventuella konsekvenser detta kommer att ha direkt och indirekt på vårt samhälle och våra liv.
bostadsbrist sverige
Det finns som sagt inga bostäder i Sverige - varken för asylsökande eller svenskar. Hur tänker politiker när man inte klarar av nuvarande volymer och sedan vill släppa in ännu fler. Det finns just nu inget tak på hur många personer som svenska regeringen vill släppa in och ta hand om.

Alternativen blir nu att vi hyr ut våra hus och lägenheter till asylsökande och själva åker i väg på en lång semester i Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar