torsdag 15 oktober 2015

Islamiska staten är i Sverige

Är Islamiska Staten redan i Sverige?

Nu börjar det rapporteras mer och mer om risken för att extrema individer med kopplingar till olika terroristorganisationer börjat att mer öppet påverka andra, för dem motståndare, i Svenska samhället. Oftast sker dessa attackerna emot folk med annan religion eller mot människor med utlandsbakgrund.

Sympatiserar muslimer med Islamiska Staten

En stor majoritet av Danmarks muslimer önskar en islamisk stat med sharia som lag... 77,2 % menar att koranen är det enda rätte- snöret för politiken. Det är en drygt 15 %-ig ökning mot en undersökning för tio år sedan. Källa: Jyllandsposten

Islam, Danmark och Muslimer

"Det verkar som om danska muslimer har blivit mer religiös i alla dimensioner, både när det gäller tro och praxis. Generellt sett skulle vi förvänta oss att motsatsen skulle ske och att de så småningom skulle komma att likna resten av danskarna, som inte är särskilt religiös verksamhet ", säger Brian Arly Jacobsen, som ser skapandet av 20-30 nya moskéer under de senaste 10 år som en möjlig förklaring till utvecklingen.
Tydligen har nu även flaggor och hot utförts mot asyrier och andra folkgrupper. Hoten verkar troligtvis komma från sympatisörer av Islamiska Staten. Islamiska staten (i Irak och Syrien/Levanten). förkortat IS, Isis eller Isil (arabiska: الدولة الإسلامية ad-Dawla al-Islamiyya (fi al-Iraq wa al-Sham) (Daesh)). Hoppas att vi får stabilitet i världen snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar